26 April 2013

Balkan Çöl AslanlarıBaBa ZuLa (Levent Akman, Murat Ertel, Coşar Kamçı)

Beograd, festival Todo Mundo
20.04.2013. Dom omladine

Prelepi i iskreni ljudi, zanosan, emotivan, energicno-psihodelican i iskren nastup. Dovoljno za zivot.
Htedoh reci - bila sam pod jakim utiskom sa koncerta - ali zapravo me to stanje kombinacije hiperuzbudjenja i ispunjenja jos uvek drzi toliko da gotovo neprestano vrtim omiljene pesme sa nastupa (ako bih se usudila da izdvojim).
Teşekkür ederim! ~~


Beautiful and honest people,
ecstatic, emotional and captivating performance of Free spirit. Thank you BaBa ZuLa!


BaBa ZuLu sam vise puta cula poslednjih godina prethodne decenije, ali sam veliku paznju, iz koje se ubrzo izrodila prava ljubav, obratila tek tokom i nakon gledanja filma koji (bi trebalo da) rusi predrasude i otkriva jedno bogato ovozemaljsko carstvo - "Crossing the Bride - Souond of Istambul" (Fatih Akin, 2005). Ako ima takvih koji ga nisu pogledali, preporucujem, jer je uzivanje zagarantovano, uz upozorenje da ce se zelja za ponovnim gledanjem javljati vrlo cesto :) (Mislim da se cak u celosti moze videti na youtubeu)

Iako je bend vrlo koncertno aktivan, uspela sam da ispromasujem mnoge pogodne datume i gradove, a prosle ili pocetkom ove godine sam planirala da napravim kratku ekskurziju do jednog od omiljenih gradova - Beca - kada je trebalo da sviraju, no ni to se nije uklopilo u posao i (ironicno) zivot koji poslednje ~tri godine izgleda tako sto se svakih mesec-dva pasos pakuje u ranac i brine ko ce pricuvati macka. I taman sad, kada je ovogodisnje prolece izistinski stiglo, kao da je i ono cekalo..

:D Good evening Prag!

Koncert je nacet samim otelotvorenjem slobode,

Özgür Ruh (Free Spirit)


Dalje je Murat, radosni i sarmantni Free Spirit sa specificnom i neodoljivo-lenjom intonacijom, gotovo izmedju svih neumornih egzibicija na instrumentima pricao i objasnjavao publici i sirio humor i dobar duh.

Befindlichkeit des Balkans,
uvod u pesmu "Sıpa""Sıpa"Coşar je pravi lav na bubnjevima/svim perkusijama, dok Levent sa detinjim izrazima lica i zanosa u toku sviranja izaziva istinsku milinu u stomaku."Çöl Aslanları" (Desert Lions), (jedna od omiljenih)
"Abdülcanbaz",
u kojoj Levent i Murat vode u plesni obracun na sveopstu radost prisutnih


(nedostaje poslednjih ~30sekundi zbog pune kartice)
"Hopçe" je zasigurno jedna od onih koja i najtvrdje dize na noge, a ovog puta je Murat obezbedio sebi mesto prvo na pokretnom zvucniku, da bi ubrzo krenuo da skace sa jedne stolice na drugu, krseci put kroz publiku koja je neminovno bila u ekstazi i iznenadjenju - sve vreme ne prestajuci da svira i maltretira svoj saz. (Setih se jednog teksta: "If you’ve never heard Turkish saz played through a variety of effects — fuzz, sustain, phase shift, wah-wah — here’s your chance."
Pomeranje stomaka i emocija, zaniye i psihodelicni izleti, spontanost kao koncept, hiptonitisuca neizdrljivost, i tako u krug - "Kelebekler Kuşlar" (Butterflies on Birds, turski banjo :D), stari hit "Istanbul Çocukları",..
Mozda je jedino falio dodir zenskog senzbiliteta u vokalima, ali eto novih ocekivanja za buduce nastupe :)

improv (nosem ;) )

"Babasız Kızlar Balosu"

(i ovde nazalost fali kraj, najverovatnije sam sama nesto sjbala)

: )
Playlist @ Youtube
Napomena: svi snimci su u HD formatu (kompresovani zbog yt) tako da mozete prebaciti na taj kvalitet jer je po defaultu neki nizi

Bulutların üstünden
Bıraktım ben kendimi
Sonunu düşünmeden
Duygular sarınca beni..

Over the clouds
I left myself
Without thinking of the end
When feelings surrounded me..

☼ ☼ ☼

0 comments:

Post a Comment