01 January 2011

Déli szél a Dunán

Lajkó Félix i Brasnyó Antal
13.10.10 kulturni centar Rex, Beograd

Pre nego sto "pustim" koncert :), samo da se zahvalim Tiboru na snimcima sa pestanskog Örömkoncerta i pesmama u kojima uzivam bukvalno svakog dana. [Update] Tibor i njegov kanal su nestali :( samim tim i pomenuti snimci, no srecom ih je jos neko uploadovao:

Rúzsa Magdolna & Lajkó Félix - "Még azt mondják"Rúzsa Magdolna & Lajkó Félix - "Lassan Kocsis"~

Lajka nisam slusala uzivo vec nekoliko godina, te je koncert odrzan u danima "predstavljanja" dragog grada Subotice bio lepo iznenadjenje. Rex mozda nije bas najbolji prostor za ovakve nastupe (neko rece da je previse sterilan) (mada ja to u principu volim), ali ne znam ni koji bi bio bolji u Beogradu u zimskim uslovima. Jedno od najlepsih uzivanja u prethodnoj godini, u drustvu port-royala i Neubautena :)


"A madárnak", sa albuma "A bokorból" (1)"Vigadó" sa albuma "Remény" (4)//Karte se nisu prodavale, nego su dobijali samo "probrani", medju kojima smo se nasli i nas dvoje, slanje mejlova raznim medijima je urodilo plodom. Ovakav vid podjebavanja publike (od ne znam tacno koga?) je zaista odvratan (pogotovo sto smo malo pre toga bili isto tako tretirani od strane dis_patch ekipe). Ja sam vec razmisljala koliko para treba ponuditi na ulazu da bi nas neko pustio. Znam dosta njih koji nisu bili nase srece, te se nadam da ce ovo doneti osmehe.

//Ne znam nazive svih pesama, javite se da dopisem. ;)

0 comments:

Post a Comment